سرمایه گذاری برای پولدار شدن در جوانی
سرمایه گذاری برای جوانان نه تنها راهی مناسب برای ساخت آینده ی اقتصادی روشن است بلکه مکملی برای درآمد آنها نیز به حساب میآید. به عنوان مثال میتوانند با درآمد حاصل از سرمایه گذاری خود خانهای بخرند یا برای مخارج دانشگاه پول پسانداز کنند. زمان نزدیکترین و بهترین دوست یک سرمایه گذار است. با داشتن منابع خوب و مهارتهای مناسب، طبعاً هر چقدر زمان بیشتری داشته باشید، درآمد بیشتری نیز خواهید داشت. تورم با نرخی صعودی در حال رشد است و پیشبینی بازار هر روز سختتر و دشوارتر میشود. در واقع این شرایط باگذشت زمان بدتر هم خواهد شد؛ بنابراین، سرمایهگذاری گزینهای معقول و مناسب برای ساخت آیندهای مطمئن و پر از رفاه و آسایش است.
گزینههای سرمایه گذاری مختلفی پیش روی سرمایهگذاران جوان وجود دارد، به عنوان مثال، پسانداز پول در حسابهای کوتاهمدت و بلندمدت بانکها، خرید سهام شرکتها، خرید طلا، املاک و مستغلات و … باید توجه کرد که هر کدام از این گزینهها معایب و مزایای خود را دارند و انتخاب اینکه کدام یک بهتر است به سرمایهگذار بستگی دارد.
به عنوان مثال، اگر شما در حال پسانداز برای بازنشستگی خود هستید میتوانید به جای گذاشتن پول خود در بانکها، بیمه عمر را انتخاب کنید. یکی از دوستان بنده در طرح بیمه عمر بیمه پارسیان ثبتنام کرده، وقتی جدولی را که بازاریاب بیمه در اختیار ایشان قرار داده بود مشاهده کردم متوجه شدم بسته به مبلغی که شما در شروع انتخاب میکنید علاوه بر مزایای دیگر، ۳۰ سال بعد مبلغ مشخصی به عنوان بازنشستگی به شما تعلق خواهد گرفت. دوستم مبلغ ۱۰۰ هزار تومان در ماه را برای شروع انتخاب کرده بود، بعد از ۳۰ سال بیمه چیزی در حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به ایشان پرداخت خواهد کرد.
بنابراین وقتی بحث سرمایه گذاری در میان باشد چندین نکته کلیدی است که باید در نظر بگیرید. در این مقاله ۷ نکته اساسی و مهم برای سرمایهگذاران جوان بیان شده است که بهتر است در این فرآیند این نکات را مدنظر قرار دهند:
فعالیتهای سرمایه گذاری خود را هر چه زودتر شروع کنید.
هر چه زودتر در زندگی خود شروع به سرمایهگذاری کنید در آینده با فشارهای مالی کمتری روبرو خواهید شد. به عنوان مثال، هزینههای همسر و فرزندان، وام مسکن و … جزء مخارجی هستند که عموماً در اواخر ۲۰ سالگی یا اوایل ۳۰ سالگی با آنها مواجه خواهید شد. از این رو، شما قادر خواهید بود مبلغ قابل توجهی را در سنین پایینتر به سرمایه گذاری اختصاص دهید. سرمایه گذاریهای زودتر از هیجان بیشتری نیز برخوردار هستند زیرا میتوانید بدون استرس در سهامهای پر ریسک و با بازده بالا اقدام به سرمایه گذاری کنید بدون اینکه نگران کرایه خانه یا پرداخت به موقع وامهای خود باشید.
یاد بگیرید و در کل پروسه سرمایه گذاری خود را آموزش دهید.
لازم است که با بازار آشنا باشید و کسبوکاری را که قصد دارید در آن سرمایهگذاری کنید به خوبی درک کنید. در مثالی که در ابتدای مقاله ذکر کردم ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان شاید در نگاه اول جذاب و عالی به نظر برسد اما با در نظر گرفتن تورم و رشد قیمتها طبق روند کنونی تا ۳۰ سال آینده، این رقم شاید ارزشی در حدود ۱۰۰ میلیون الآن داشته باشد. اینها نکاتی هستند که شما در طی فرآیند سرمایهگذاری میآموزید: قیمتها عموماً به موجودی کالا و انتخابهای صاحبان شرکتها بستگی دارد.
بهتر است بین سهام و اوراق مشارکت یکی را انتخاب کنید.
اغلب برای سرمایهگذاران جوان دشوار است که بین سهام و اوراق مشارکت یکی را انتخاب کنند. سهام از ریسک بالاتری برخوردار است اما در بلندمدت در مقایسه با اوراق مشارکت بازده بیشتری برای سرمایهگذار خواهد داشت. به گزارش ان بی سی، در فاصله ۷۵ ساله بین سالهای ۱۹۳۱ تا ۲۰۰۵، سهام های بزرگ آمریکا بازده سالانهای در حدود ۱۰/۵ % به دست آوردهاند؛ یعنی هر دلار تبدیل به ۱۷۸۷ دلار شده است. این در حالی ست که اوراق مشارکت در این فاصله ۷۵ ساله تنها بازدهای در حدود ۵/۵% داشته است یعنی هر دلار تبدیل به ۵۵/۴۵ دلار شده است؛ اما اوراق مشارکت نسبت به سهام دارای یک مزیت است: وعده پرداخت؛ اما اگر در سهام سرمایه گذاری کنید خبری از این پرداخت قطعی و مشخص نیست و حتی شاید بخشی از سرمایه خود را نیز از دست بدهید.
یاد بگیرید بیش از آنکه خرج میکنید، پسانداز کنید.
برای اینکه بتوانید یک سرمایهگذار باشید باید پول داشته باشید. اگر میخواهید پول کافی داشته باشید باید بیش از مقداری که خرج میکنید پسانداز کنید. جمله قبل توصیهای است که بیشتر افراد حرفهای در دنیای کسبوکار آن را مهم و ضروری میدانند. بسیار ساده و قابل درک است: برای تبدیل شدن به یک سرمایهگذار خوب باید کاری را انجام دهید که هیچ کس در جهان دوست ندارد شما آن را انجام دهید: پسانداز پول به جای خرج کردن آن.
داشتن سبدی متنوع.
تنوع در سبد دارایی بدین معنی ست که شما باید همیشه سبدی از تمام انواع داراییهای موجود داشته باشید: از داراییها پر خطر تا داراییهایی که ریسک متوسط و کمی دارند. داراییهای با ریسک کم و متوسط، داراییها و اموالی که ریسک بالایی را دارند پوشش میدهند و در پایان نیز بازده به دست آمده بیشتر از بازده سبدی است که تنها شامل یک نوع دارایی باشد. به عنوان یک سرمایهگذار بهترین راه برای فرار از شکستی سنگین و مهلک این است که به جای خرج کردن بازده به دست آمده از محل سرمایهگذاریهایتان آن را مجدداً سرمایهگذاری کنید.
مطالعات متعددی این مطلب را ثابت کردهاند که تخصیص دارایی (سرمایه) مهمترین و تأثیرگذارترین فاکتور بر عملکرد و نوسان سرمایهگذاری شماست. در واقع، ۹۱% بازده پرتفوی شما به تخصیص دارایی (سرمایه) بستگی دارد، فقط ۲%به زمانبندی بازار، ۵% به انتخاب سهام و ۲%دیگر نیز به عوامل دیگر وابسته است.
در بیانی ساده، تخصیص دارایی به معنای تقسیم منابع مالی بین گروههای مختلف دارایی، مانند سهام، اوراق مشارکت، صندوقهای سرمایهگذاری، املاک و مستغلات، سپردهگذاری و دیگر مکانهای سرمایهگذاری است. به این صورت ممکن است در پایان سال، املاک و مستغلات افزایش قیمت داشته باشند، در حالی که سهام بورسی با کاهش مواجه باشند، در نتیجه سود حاصل از املاک، زیان سهام را جبران خواهد کرد. همچنین، هر کدام از گروههای سرمایهگذاری نیز بهتر است به تنهایی، به زیرشاخههای متنوعی تقسیم شود. بهطور نمونه، اگر بخشی از سرمایه خود، مثلاً ۴۰ درصد را به سهام بورسی اختصاص دادهاید، توصیه میشود این «تخصیص دارایی» را جهت خرید سهام گوناگون به کار گیرید.
پسانداز و بدهیهای خود را مدیریت کنید.
یکی از عادتهای بدی که در میان اکثر افراد جامعه مشترک است این است که پول خود را خرج میکنند به امید اینکه در آینده درآمدشان افزایش یابد. خرج کردن پول بر اساس افزایش درآمدی که هنوز تأیید نشده است و نامعلوم است، کاملاً اشتباه است. بهتر است پول خود را بر اساس شرایط واقعی و جریان نقدینگی کنونی خود خرج کنید تا از به وجود آمدن بدهیهای سنگین جلوگیری کنید و پول کافی برای سرمایهگذاریهای خود در آینده نیز پسانداز کنید.
معنای درست مالیات و تورم را یاد بگیرید.
بیشتر سرمایهگذاران نمیدانند که تورم و مالیات تا چه حد میتوانند بر درآمد و بازده سرمایه گذاریهای آنها تأثیر بگذارد. تورم بازده واقعی سرمایهگذاریهای شما را تحت تأثیر قرار میدهد، اگر تورم بالا باشد، بازده واقعی پایین خواهد بود. نرخ تورم در آینده نیز بر درآمد آینده شما مؤثر خواهد بود. به عنوان مثال، اگر بازده به دست آمده از سبد شما در یک سال ۲۱% باشد و نرخ تورم در همان سال ۱۷% باشد، بازده شما در واقع ۴% خواهد بود. درست به همین دلیل است که حسابهای بلندمدت در بانکها روش مناسبی برای سرمایه گذاری نیست زیرا با فرض تورم ۲۵% و سود ۲۰% این حسابها، درآمد شما از محل سرمایه گذاریتان منفی ۵ درصد خواهد بود.
بنابراین، تورم تأثیر خیلی بدی بر روی بازده سرمایه گذاریهای شما دارد. برخی از داراییها مالیات کمی دارند یا میتوانید پرداخت مالیات را بر اساس قواعد و ضوابط خاصی به تعویق اندازید. سعی کنید این داراییها را شناسایی کنید و از آنها برای ثروتمند کردن خود استفاده کنید.