آیا تاکنون از خودتان پرسیدهاید پول تان کجا میرود؟ آیا تا حالا فکر کردهاید چرا آخر هر ماه هیچ پولی در حساب بانکیتان نمیماند؟ آیا تا به حال به چالههای نامرئی که دارایی و سرمایه شما را ناپدید میکنند اندیشیدهاید؟ اگر جواب شما به این سؤالات کلیدی بله است، پس جای خوبی آمدهاید. در ادامه به شما خواهم گفت چرا با وجود داشتن درآمدی معقول و مناسب هنوز نتوانستهاید ثروت کافی انباشت کنید.
۸ عادت مخربی که درآمد شما را میدزدند و سرمایه شما را به نابودی میکشانند :
۱-هزینههای شما همزمان با افزایش درآمدتان بیشتر میشوند.
هیچ اشکالی ندارد استانداردهای زندگیتان را بالاتر ببرید اما باید این کار را در وقت مناسب انجام دهید. با این حال، اگر همیشه به دنبال راهی برای خرج کردن پولهایتان هستید، مطمئن باشید خیلی زود از نظر مالی خودتان را در وضعیت پیچیدهای قرار خواهید داد. اگر به محض اینکه درآمدتان افزایش مییابد راهی برای خرج کردن این درآمد مازاد پیدا کنید، هرگز نمیتوانید پسانداز معقول و قابل اتکایی داشته باشید.
سعی کنید همیشه هزینههایتان را در یک سطح ثابت و مشخص حفظ کنید و همزمان به دنبال راهکارهایی عملی برای افزایش درآمد خود باشید. این همان مسیری است که به موفقیت و ثروت ختم میشود.
۲-بدون توجه به آینده فقط بر زمان حال تمرکز میکنید.
معمولاً وقتی آدمها مقابله و مواجهه با یک مشکل را سخت تلقی میکنند، سعی میکنند آن را نادیده بگیرند. مطمئناً چنین استراتژی سست و نامعقولی به فاجعهای بزرگ منتهی میشود. همین سناریو در امور مالی افراد جامعه هم اتفاق میافتد. به طور کلی، بیشتر مردم فقط بر نیازهای کنونی خود تمرکز میکنند و عاجزانه به این امید هستند که نیازهای آینده به نحوی در یک زمان و مکان خاص برآورده شوند.
ساده نباشید. همیشه باید به وقت اتخاذ تصمیمهای سرنوشتساز مالی، آینده را نیز در چشمانداز خود بگنجانید. اگر چه لذت بردن از زمان حال خیلی خوب و پسندیده است اما همیشه باید برای آینده خود پسانداز کنید و آجرهای بنای زندگی راحت آینده را از همین امروز بر روی هم بچینید.
۳-فکر میکنید هنوز برای پسانداز کردن خیلی زود است.
وقتی جوان هستید، دوری از لذتهایی که پول میتواند برای شما تدارک ببیند خیلی دشوار است. بیشتر مردم فکر میکنند هنوز برای شروع پسانداز و سرمایهگذاری خیلی زود است. اشتباه است! صرف نظر از اینکه درآمد شما چقدر است، همیشه باید بخشی از این درآمد را پسانداز کنید. برای شروع پسانداز و سرمایهگذاری زمان یا سن مشخص و پیش فرضی وجود ندارد. باید به موازات کسب درآمد، به فکر پسانداز و سرمایهگذاری هم باشید.
پسانداز را از همین امروز شروع کنید! در واقع، کارشناسان میگویند همیشه باید قبل از خرج کردن درآمدتان، پسانداز کنید. بخشی از پول یا درآمدی را که به دست میآورید برای خودتان کنار بگذارید و مابقی را خرج کنید.
۴-بر پول و سرمایه خود هیچ کنترل و نظارتی ندارید.
همه ما فکر میکنیم میدانیم پولمان از کجا میآید و نهایتاً به کجا میرود. متأسفانه، این موضوع برای اکثر افراد جامعه حقیقت ندارد. شاید از هزینههای عمده خود آگاه باشیم، اما همیشه هزینههای کوچک و نامرئی هستند که در مقایسه با هزینههای کلی سهم بیشتری از سرمایه و پول ما را مصرف میکنند.
بهتر است یک قلم و کاغذ تهیه کنید و همیشه تمام درآمد و هزینههای خود را صرف نظر از بزرگی یا کوچکی آنها یادداشت کنید. با پیروی از این روش به سادگی میتوانید امور مالی خود را به دقت کنترل و نظارت کنید.
۵- بودجهبندی نمیکنید و یا بودجهبندی شما ضعیف است.
شاید همه چیز را مستند کنید؛ اما باز هم ممکن است نقطه شروع را فراموش کرده باشید-بودجهبندی! بهرهمندی از یک بودجه واقعی و مستند شده، اساس تمام برنامهریزیهای مالی و موفقیتهای فردی است.
بودجهای تهیه کنید و به آن پایبند باشید! بر اساس تجربیات خودم تنظیم یک بودجه هوشمندانه کمک فوقالعادهای به پیشرفت مالی شما خواهد کرد. در غیاب بودجه، غفلت و گرفتار شدن در دام هزینههای غیر ضروری حتمی است.
۶-درک درستی از نیازها، خواستهها و امور مالی خود ندارید.
برای پسانداز پول و تولید ثروت، خیلی مهم است که درک درستی از سه بخش ” باید داشته باشم”، ” خوب است داشته باشم ” و ” نباید یا نیاز نیست داشته باشم ” داشته باشید. باید اهداف مالی خود را اولویتبندی کنید. اگر ثروتمند شدن یکی از اولویتهای اصلی زندگیتان است، خواه دوست داشته باشید یا نه، باید لذتهای زودگذر و لحظهای را فدا کنید تا به هدف خود که همان ثروت و امنیت مالی است دست یابید.
اهداف خود را مشخص کنید و آنها را یادداشت کنید. برای اینکه در مسیر موفقیت بمانید همیشه این اهداف را در فواصل منظم مرور کنید.
۷-بدهیهای خود را نادیده میگیرید.
در دنیای امروزی، بهره، بخش بزرگی از منابع مالی بیشتر مردم را به نابودی میکشاند. واقعیتی دردناک که بیشتر انسانها با آن درگیرند. هنوز هم بیشتر مردم نمیدانند چطور باید از این دور باطل که هیچ پولی برای پسانداز و سرمایهگذاری برای آنها باقی نمیگذارد خارج شوند.
در ابتدا، پرداخت تمام بدهیها را یکی از اولویتهای اصلی فهرست اهداف خود قرار دهید. برنامهای تدارک ببینید و از آن پیروی کنید. دوست ندارید بعد از چند سال تلاش شبانهروزی هنوز هم فقیر باشید، درست است؟
۸-ابزارهای الکترونیکی خود را دائماً به روز رسانی میکنید.
از آنجا که خرید گجت های الکترونیکی که واقعاً نیاز دارید هیچ آسیب آنی و مشخصی ندارند بیشتر مردم هیچ محدودیتی در این زمینه برای خود در نظر نمیگیرند؛ اما مطمئن باشید اگر فقط به این دلیل که نسخه جدید گوشی هوشمند مورد علاقهتان وارد بازار شده است اقدام به خرید میکنید در آیندهای نزدیک متوجه خواهید شد که ضرر این کار بیشتر از سود آن بوده است.
از همین لحظه مسئولیت زندگی خود را بر عهده بگیرید. هر کاری که نیاز است و باید انجام دهید انجام دهید. هر آنچه را که ذهن تصور و باور کند میتوانید به آن دست یابید. به خودتان لطفی کنید و از امروز سفر خود به سوی سرزمین موفقیت و ثروت را شروع کنید. ویلیام شاتنر میگوید: ” اگر اندوختن ثروت اشتباه است، نمیخواهم درست کار باشم.”