پیشرفت فردی

۱۴ تفاوت کلیدی افراد موفق و افراد معمولی

افراد موفق چه ویژگی‌های مشترکی دارند؟

موفق

افراد موفق همیشه و در همه جا زبانزد عام و خاص هستند و تقریباً در هر بحث یا سمینار مهمی شرکت می‌کنند و نظراتشان را با دیگران به اشتراک می‌گذارند. موفقیت الهام‌بخش است و بحث در مورد آن جالب و هیجان‌انگیز است.

در واقع، افراد موفق هم مثل شما انسان هستند و از گوشت، خون و استخوان ساخته شده‌اند. آن‌ها موفق به دنیا نیامده‌اند و تاکنون هیچ معجزه‌ای در خلقت آن‌ها مشاهده نشده است اما این انسان‌های موفق ویژگی‌های مشترکی دارند که آن‌ها را از افراد معمولی و ناموفق متمایز کرده‌اند.

خب، سؤالی مهمی که در اینجا مطرح می‌شود این است که :

افراد موفق چه ویژگی‌های مشترکی دارند؟

عادت‌ها یا خصوصیات کلیدی که موجب متمایز شدن آن‌ها از دیگران شده‌اند چه هستند؟

۱-مردم عادی در مورد دیگران صحبت می‌کنند اما افراد موفق درباره‌ی ایده‌ها و نظریاتشان با یکدیگر گفت و گو می‌کنند

شایعه پراکنی و غیبت کردن فقط در میان مردم عادی رایج است. آن‌ها نه تنها به دیگران کمک نمی‌کنند بلکه همیشه با حسادتی خاص در مورد اطرافیان خود صحبت می‌کنند. در مقابل افراد موفق همیشه در مورد ایده‌ها و نظریاتی صحبت می‌کنند که می‌تواند موجب بهبود شرایط زندگی مردم شوند.

موضوعاتی که افراد موفق برای بحث انتخاب می‌کنند عبارت‌اند از : برنامه‌ها، اهداف، آرمان‌ها و نوع آوری ها.

۲-افراد معمولی هدف‌گذاری می‌کنند اما افراد موفق برنامه‌ای دقیق برای دستیابی به اهداف و کسب موفقیت ایجاد می‌کنند که درآن به تمام جزئیات توجه شده است

شاید کاهش وزن و ترک سیگار اهدافی باشند که یک فرد عادی به مناسب فرا رسیدن سال جدید برای خود تعیین می‌کند. هر چند به احتمال زیاد این فرد به هیچ یک از این اهداف نمی‌تواند دست یابد.

افراد موفق هم برای خود هدف‌گذاری می‌کنند اما در کنار هدف‌گذاری برنامه‌ای دقیق و حساب شده طراحی می‌کنند که در آن تمام مراحل و اقدامات لازم برای دستیابی به اهداف مو به مو مکتوب شده است.

مردم عادی فقط هدف‌گذاری می‌کنند اما افراد موفق تمام فعالیت‌ها و عادت‌های لازم برای دستیابی به اهداف را شناسایی می‌کنند و در بازه‌های زمانی روزانه، هفتگی، ماهانه و سالیانه از این عادت‌های کلیدی و سرنوشت‌ساز پیروی می‌کنند تا سرانجام به تک تک اهداف ارزشمند خود دست یابند.

۳-مردم عادی از زندگی و شرایط خود شکایت می‌کنند و دیگران را سرزنش می‌کنند اما افراد موفق خودشان را با آنچه زندگی پیش روی‌شان قرار می‌دهد منطبق می‌کنند

بیشتر افراد به جای اینکه مسئولیت‌پذیر باشند و برای حل مشکلاتشان به دنبال راهکار مناسب و مفید باشند دائماً از این و آن شکایت می‌کنند و به سرنوشت خود لعنت می‌فرستند. حتی سرنوشت هم گاهی اوقات بی رحم و ظالم است.

هر روز افرادی را می‌بینید که زندگی‌شان از شما بهتر است و فرصت‌های رشد و ترقی یکی پس از دیگری در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد. واکنش شما به این شرایط آینده‌ی شما را شکل می‌دهد. این واکنش شماست که تعیین می‌کند آیا شما هم یک فرد معمولی هستید یا می‌خواهید به گروه موفق‌ها بپیوندید.

واقعیت این است که همه به نوعی با سختی‌ها و مشکلات دسته و پنجه نرم می‌کنند. چه آن‌هایی که در ابتدای راه خود هستند و چه آن‌هایی که تمام قله‌های موفقیت را فتح کرده اند هر روز با توجه به موقعیتشان با مشکلات خاصی رو به رو خواهند شد. شما هیچ کنترلی بر موانعی که زندگی سر راهتان قرار می‌دهد ندارید اما می‌توانید واکنش خود نسبت به این موانع و مشکلات را کنترل کنید و برخوردی عاقلانه با این موانع داشته باشید.

مردم عادی به خاطر وجود همین موانع و مشکلات آرزو می‌کنند که ای کاش زندگی آسان‌تر بود اما افراد موفق شرایط را به همین شکلی که هست می‌پذیرند و اگر برنامه‌شان جواب ندهد نقشه و طرحی جایگزین انتخاب می‌کنند تا با پیروی از آن در نهایت بعد از عبور از مشکلات و موانع به اهداف خود دست یابند.

۴-مردم عادی به قواعد یا هنجارهای اجتماعی می‌چسبند اما افراد موفق هنجارهای خود را ایجاد می‌کنند

هنجارهای اجتماعی برای کنترل توده‌ها ساخته شده‌اند، نه برای کمک به آن‌ها. واگرایی از الگوهای محبوب یکی از بزرگ‌ترین ترس‌های مردم عادی است. در بیشتر موارد تنها چیزی که این افراد عادی را متوقف می‌کند و زمینه‌ی شکست آن‌ها را فراهم می‌کند نیاز به تأیید و تصدیق دیگران است؛ اما افراد موفق هرگز از این الگو پیروی نمی‌کند.

واقعیت این است که اگر دستورالعمل روشن و مشخصی برای موفقیت وجود داشت همه به سادگی آن را کپی می‌کردند و به تمام اهداف خود می‌رسیدند؛ اما در دنیای واقعی بعد از سعی و خطا و تعیین و تست قوانین می‌توانید مسیر منحصر به فرد خود را بیابید. اگر مسیری پر از فراز و نشیب و سرشار از ناشناخته‌هاست احتمالاً به نتایجی شگفت‌انگیز ختم خواهد شد.

۵-مردم عادی رویای آینده‌ای بهتر را در سر دارند اما افراد موفق این آینده‌ی بهتر را با تلاش و برنامه‌ریزی صحیح خلق می‌کنند

همه‌ی ما به دنبال زندگی بهتر و با کیفیت‌تر هستیم. خوشبختی بیشتر، آزادی بیشتر، ثروت بیشتر و استقلال مالی ۱۰۰ درصد و سلامت دائمی معروف‌ترین اهدافی هستند که انسان‌ها در طول زندگی به دنبال آن‌ها هستند. هر فردی با توجه به شرایط و امکانات خود سعی می‌کند به قدر نیاز به هر کدام از این اهداف دست یابد.

با این حال، مردم عادی فقط رؤیاپردازی می‌کنند اما موفق‌ها می‌دانند که تنها با تلاش و پشتکار می‌توانند آینده‌ی بهتری داشته باشند. به همین دلیل با برداشتن گام‌های کوچک شروع می‌کنند و به تدریج زندگی رؤیایی خود را خلق می‌کنند.

۶-مردم عادی اجازه می‌دهند افکارشان آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد و هدایتشان کند اما موفق‌ها افکار خود را تحت تأثیر قرار می‌دهند

همه‌ی ما گاهی دچار شک و تردید می‌شویم و از افکار منفی خود پیروی می‌کنیم. این طبیعت بشر است و عملکرد طبیعی مغز ما بدین شکل است. بیشتر مردم این افکار منفی را به عنوان حقیقت وجودی خود قبول می‌کنند و اجازه می‌دهند این افکار سمی هدایتگر آن‌ها در مسیر زندگی باشد و به آن‌ها دیکته کند که این کار را بکن و آن کار را نه.

در مقابل، موفق‌ها به خوبی از قدرت فوق‌العاده‌ی افکار خود آگاه‌اند و به همین دلیل سعی می‌کنند با بهره‌گیری از روش‌هایی مانند تکرار جملات تأکیدی مثبت و تصویرسازی ذهنی بر این افکار به گونه‌ای تأثیر بگذارند که به نفع آن‌ها کار کنند نه بر علیه آن‌ها. فقط باید وجود افکار منفی را به عنوان یک حقیقت غیر قابل انکار بپذیرید، آن‌ها را نادیده بگیرید و در عوض روی جنبه‌های مثبت تمرکز کنید.

۷-مردم عادی به دنبال ارضاء فوری نیازهای خود هستند اما افراد موفق پاداش بلندمدت را انتخاب می‌کنند

آیا کسی را می‌شناسید که از پاداش بدش می‌آید؟ من هم نمی‌شناسم؛ اما واکنش افراد به خشنودی و ارضاء نیازها متفاوت است.

ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که بیشتر انسان‌ها راحتی را به هر چیز دیگری ترجیح می‌دهند. پس چندان جای تعجب نیست که این روزها بیشتر مردم به دنبال ارضاء فوری نیازهای خود هستند و خوشی‌ها و لذت‌های لحظه‌ای را بهترین پاداش ممکن می‌دانند؛ اما افراد موفق می‌دانند که اگر به دنبال خشنودی و پاداش واقعی هستید باید کمی صبر کنید.

مردم عادی به پاداش‌های فوری و لحظه‌ای اعتیاد دارند. از جمله این پاداش‌ها می‌توان به پرخوری، مصرف سیگار و تنبلی اشاره کرد؛ اما موفق‌ها از پاداش بلندمدت و به تعویق انداختن لذت‌های لحظه‌ای به عنوان نیروی محرکه‌ای قوی برای دستیابی به اهداف خود استفاده می‌کنند.

۸-مردم عادی معتاد به زیاده‌روی و افراط هستند اما افراد موفق عاشق محدودیت و تمرکزند

مردم عادی عاشق جمع‌آوری اموال مختلف هستند. هر چه بیشتر داشته باشند شادتر هستند و باور دارند هر چه اموال و دارایی‌های بیشتری داشته باشند آینده‌ای شادتر و بهتر خواهند داشت؛ اما نکته‌ای که این افراد معمولی به آن هیچ توجهی ندارند این است که دارایی‌های بیشتر مشکلات و مسئولیت‌های بیشتری برایشان ایجاد خواهد که همین مسئولیت‌ها و مسائل اضافی شاید ذهن آن‌ها را منحرف کند و تمرکزشان را بر هم بزند.

یکی از ویژگی‌های مشترک افراد موفق این است که این انسان‌های باهوش برای اینکه بر روی اهداف اصلی خود تمرکز کنند و دچار مسائل فرعی و پیش پا افتاده نشوند خودشان را محدود می‌کنند و زیاد درگیر موضوعات کم‌اهمیت نمی‌شوند. افراد موفق هزینه‌های غیر ضروری را کاهش می‌دهند، اجازه نمی‌دهند وقتشان بی‌دلیل تلف شود و از افراد و افکار منفی دوری می‌کنند. افراد موفق با تعیین این محدودیت‌های مؤثر محیطی مثبت برای خود ایجاد می‌کنند و از آن برای رشد و ترقی دائمی استفاده می‌کنند.

۹-افراد معمولی نیمه‌ی خالی لیوان را می‌بینند اما افراد موفق بر نیمه‌ی پر لیوان تمرکز می‌کنند

نگرش شما قطعاً بر رفتار شما تأثیر خواهد داشت. یکی از عادت‌های بدی که بیشتر مردم به آن مبتلا هستند این است که فقط بر روی نیمه‌ی خالی لیوان تمرکز می‌کنند و همیشه و در همه حال به جنبه‌ی منفی شرایط و رویدادها توجه می‌کنند.

مردم عادی همیشه دیگران را سرزنش می‌کنند و می‌گویند برای تغییر زندگی و بهتر کردن اوضاع خود فاقد کیفیات و ویژگی‌های لازم هستند. به عبارت ساده معمولی‌ها نیمه‌ی خالی لیوان را باور کرده‌اند.

در مقابل افراد موفق همیشه از هر چیزی که دارند نهایت استفاده و بهره‌برداری را می‌کنند؛ به عبارت دیگر موفق‌ها به نیمه‌ی پر لیوان توجه می‌کنند و سعی می‌کنند نکات مثبت هر حادثه یا رویداد منفی را پیدا کنند.

۱۰-مردم عادی دیگران را قضاوت می‌کنند اما موفق‌ها به جز خودشان هیچ کس و هیچ چیز دیگر را قضاوت نمی‌کنند

قضاوت مردم یکی از وحشتناک‌ترین عادت‌هایی است که یک فرد در قرن بیست و یکم می‌تواند به آن مبتلا باشد اما با این حال باز هم بیشتر افراد جامعه به صورت منظم این کار را انجام می‌دهند. با نگاهی کوتاه به جامعه و رفتار مردم متوجه خواهید شد که افراد معمولی و متوسط بیشتر از دیگران عادت دارند در مورد اطرافیان خود قضاوت و پیش‌داوری کنند. مردم عادی با قضاوت دیگران فقط وقت خود را تلف می‌کنند. به جای اینکه در مورد زندگی دیگران نظر دهید سعی کنید از وقت خود برای کارهای ارزشمند مثل مطالعه و تفکر استفاده کنید.

موفق‌ها هم اهل قضاوت‌اند. بله درست شنیدید. آن‌ها نیز این کار را انجام می‌دهند اما به گونه‌ای متفاوت. موفق‌ها رفتار، اعمال، نگرش و اقدامات خود را مورد قضاوت قرار می‌دهند. آن‌ها از قضاوت به عنوان ابزاری مؤثر برای پیشرفت و پیشبرد اهداف شخصی خود استفاده می‌کنند.

۱۱-مردم عادی هر روز تلویزیون نگاه می‌کنند اما موفق‌ها از وقت خود برای مطالعه و تفکر استفاده می‌کنند

بر اساس تحقیقات انجام شده یک فرد معمولی ۹ سال از عمر خود را صرف تماشای تلویزیون می‌کند. حقیقت این است که اخبار داغ، برنامه‌های تلویزیونی بحث بر انگیز و فیلم‌های علمی تخیلی هیچ سودی برای ما نداشته و نخواهد داشت.

حالا سیل تبلیغاتی که بیست و چهار ساعته سعی می‌کنند ذهن شما را برای خرید محصولات شرکت‌های مختلف برنامه‌ریزی کنند را نیز به این برنامه‌ها اضافه کنید. در واقع این جعبه‌ی جادویی یکی از بزرگ‌ترین قاتلان زمانی است که در سکوت زهر خود را به بدن زندگی شما تزریق خواهد کرد.

کتاب‌ها هم طرف دیگر داستان هستند. مطالعه‌ی کتب مختلف دید شما را وسیع‌تر می‌کند، اطلاعات ارزشمندی در اختیار شما قرار می‌دهد و به لحظه‌های عمرتان جانی تازه می‌بخشد. برای حل مشکلات خود می‌توانید به کتاب‌هایی که برای حل این مشکلات نوشته شده‌اند مراجعه کنید. تقریباً می‌توان گفت که در قرن حاضر برای تمام مشکلات انسانی کتاب تهیه و چاپ شده است و کمبود خاصی در این زمینه وجود ندارد؛ اما متأسفانه انسان‌ها به جای اینکه با مطالعه به موفقیت خود و اجتماعشان کمک کنند ترجیح می‌دهند به صفحه نمایش تلویزیون خیره شوند و وقت ارزشمند خود را تلف کنند.

۱۲-مردم عادی اشیاء و کالاهای مختلف را خریداری می‌کنند اما موفق‌ها همیشه به دنبال خرید ارزش هستند

یکی دیگر از تفاوت‌های کلیدی افراد موفق و افراد معمولی در موقع خرید و پول خرج کردن خودش را نشان می‌دهد. خریدهای فصلی، پیشنهادی ویژه و جوایز مختلف طوری طراحی شده‌اند که افراد معمولی را تشویق به خرید چیزهایی کنند که اصلاً به آن‌ها نیاز ندارند.

شاید در موقع خرید متوجه نشویم اما به محض اینکه به خانه بازگردیم و کمی با خود فکر کنیم متوجه خواهیم شد که چیزهای بی‌ارزشی خریده‌ایم که نتیجه‌ای جز اتلاف منابع مالی برایمان در پی نداشته است.

در مقابل موفق‌ها همیشه پول خود را با ارزش مبادله می‌کنند. این ارزش همیشه به معنای خرید یک کالای فیزیکی نیست. به عنوان مثال موفق‌ها پول خود را خرج می‌کنند و در ازای آن در یک دوره آموزشی ارزشمند شرکت می‌کنند، کسب و کاری راه‌اندازی می‌کنند و ارزشی خاص تولید می‌کنند و یا به مسافرت می‌روند و ارزشی به نام هیجان و تجدید قوا به دست می‌آورند.

۱۳-مردم عادی همیشه سعی می‌کنند از دیگران بهتر باشند اما موفق‌ها فقط با خودشان رقابت می‌کنند و پیوسته تلاش می‌کنند بهتر از گذشته باشند

مردم عادی همیشه خودشان را با دیگران مقایسه می‌کنند و سرانجام عزت نفس و اعتماد به نفس خود را به کلی از دست می‌دهند. آن‌ها با توجه به دست آوردهای دیگران خواسته‌های خود را قضاوت می‌کنند و بر اساس همین قضاوت غیر منطقی هدف‌گذاری می‌کنند.

اما افراد موفق همیشه تلاش می‌کنند در مقایسه با دیروز خود بهتر و موفق‌تر باشند. جالب اینکه موفق‌ها همین آرزو را برای دیگران هم دارند.

۱۴-مردم عادی بلد نیستند نه بگویند اما موفق‌ها مثل آب خوردن نه می‌گویند

«نه » یکی از قدرتمندترین کلماتی است که می‌توانیم برای سرعت بخشیدن به روند موفقیت خود از آن استفاده کنیم. با این حال بیشتر مردم قدرت آن را نادیده می‌گیرند و زیاد از آن استفاده نمی‌کنند. آن‌ها به هر پیشنهادی که پیش رویشان قرار گیرد بله می‌گویند. به همین دلیل مجبور می‌شوند دائماً به چیزهایی که مهم و حیاتی هستند نه بگویند.

اگر نگاه کوتاه مدت به این مطلب داشته باشیم نه گفتن کمی ترسناک است اما اگر نگاه بلندمدت داشته باشیم بهتر است به جای اینکه بعدها از بله گفتن‌های مکرر پشیمان شوید همین الآن نه بگویید.

اگر همین الآن به عادت‌های بد، پرخوری، سیگار کشیدن و بی‌تحرکی نه بگویید به سلامت خود در بلندمدت بله گفته‌اید.

افراد موفق همیشه از نه گفتن به سود خود استفاده می‌کنند اما افراد معمولی دائماً قدرت جادویی این کلمه‌ی دو حرفی یعنی نه را نادیده می‌گیرند و نهایتاً عمری را در حسرت و پشیمانی زندگی می‌کنند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا